Piia Kleimola, Toimintavoima

Piia Kleimola on pohjois-kymenlaaksolainen teatteri- ja draamaohjaaja, sekä yrittäjä. Kleimola perusti vuonna 2013 teatteri- ja draamatoimintaa tarjoavan Toimintavoima Oy:n. Ennen tätä hän työskenteli Kuusankosken Teatterissa.
Yrittäjäksi ei tarvitse aina suinkaan lähteä kuin vapaapudotukseen. Esimerkiksi Piia Kleimola ilmoitti itsensä aivan ensimmäisenä mukaan yrittäjäkoulutukseen, jossa käydään läpi tärkeitä peruskysymyksiä yrittäjyyden kannalta.
Epäonnistuminen ei ole vaarallista ja virheet ovat parhaita opettajia. Yrittäjyydessä jokainen päivä on erilainen. tuntuu, että hallitsen työni eivätkä ne minua. Kleimola muistuttaa, että yrittäjyydessä suurinta tyhmyyttä on toimia aina samoin, mutta silti odottaa erilaisia tuloksia.

Toimintavoima Oy on perustettu tammikuussa 2013. Yritys tuottaa erilaisia teatteriin ja draamatyöhön perustuvia palveluita harrastajateattereille, yhdistyksille, yrityksille ja organisaatioille.
Nyt viidettä vuotta jatkuneen kulttuuriyrittäjyyden jälkeen olen entistä enemmän vakuuttunut siitä, että kulttuuriväen on mentävä rohkeasti kohti yrittäjyyttä ja ylipäätään yritysmaailmaa. Taiteilija ja yrittäjä harvoin löytyvät samasta ihmisestä, mutta yrittäjyys onkin asia jota voi opetella! Se ei tarkoita samaa kuin uhraisi humaaneja arvojaan rahan alttarille, vaan ennemminkin sitä, että oppii tulemaan omalla osaamisellaan myös taloudellisesti toimeen. Väitän, että on hukkaan heitettyä energiaa harmitella tiukkenevaa julkista kulttuurirahoitusta. Business puhuu enenevässä määrin myös taidekentällä.

Yrittäjä tarvitsee rohkeutta, positiivista röyhkeyttä ja luovaa hulluutta – siis samaa mitä kulttuuriväkikin! Toteaa Kleimola lopuksi.

 

Kirjoittajat Emmi Hartama ja Timi Järventausta Valkealan lukiosta

YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php